Lärorik kväll på bågskyttebanan!

Postat: 14 juli, 2017

Igår kom då Cenneth Åhlund, generalsekreterare i svenska Bågskytteförbundet, ut till oss och gav oss massor med råd om bågskytte. Cenneth började med bågskytte på 1970-talet och har massor av erfarenheter från sporten som han villigt delade med sig under de timmar han gästade oss.

Lärorik kväll på bågskyttebanan (3)

Cenneth Åhlund från Svenska Bågskytteförbundet berättar om olika pilbågars benämningar och utföranden. (Klicka på bilderna så blir de större – backa i webbläsaren så blir de mindre igen)

Vi fick inte bara lära oss hur man siktar, håller bågen och spänner strängen, utan fick även en del matnyttiga tips om hur vi ska lägga upp vår bana. Vi öste på med frågor och Cenneth hade svar på alla.

Lärorik kväll på bågskyttebanan (1)

Mattias (t.v.) och Claes lyssnar på vad Cenneth har att säga. Claes båge är en så kallad ”Bare bow”.

Vi har även köpt in en container med flera utrymmen där vi bland annat kommer att förvara bågskyttesaker som skydd för väder och vind. Här kommer också buttarna att stå över vintern. Placeringen av containern är bestämd till att stå mellan 50-meters banan och bågskyttebanan. Den står just nu en bit in på bågskyttebanan, men ska flyttas ett par meter mot 50-metersbanan bara vi fixat ett bra underlag för containern att stå på.

Nej – vi har inte skjutit på Cenneth! Han har själv stoppat pilarna i bakfickan. Här demonstrerar han hur man spänner en båge.

Ett stort tack till Cenneth Åhlund för att han tog sig tiden att besöka oss och svara på ett oändligt stort antal frågor!